lørdag 29. september 2007

Can't stand me now


En håpløs situasjon for et eksemplar av arten ”uhelbredelig distré”. Jeg har forgjeves lett desperat etter veier utenom, men innser nå at det bare er å bite tennene sammen, og ta fatt på dette uovervinnelige prosjektet. Jeg skal nemlig pakke. Og ikke pakke som i å pakke for en helgatur eller ferie. Jeg skal pakke for å flytte. Og som om ikke det var nok, så skal flyttelasset først gå gjennom argusøynene til kverrulant-glade flyplassarbeidere med lange lister over potensielle terrorvåpen (jeg nevner i fleng; strikkepinner, shampoflasker og yoghurter (sistnevnte nevnes med ekstra sår mine, da denne forbrytelsen ble begått av undertegnede for ikke lenge siden, men en ubønnhørlig inndragelse som resultat)).. Ja, for ikke å glemme den beryktede ”vekta”. Enhver flyplassarbeiders triumfkort når de forunderlig nok ikke finner noe annet å ta oss på. Som om ikke ordet ”overvekt” har fått hard nok medfart i samfunnet for øvrig, blir begrepet enda mer fryktet når det kommer til flyplasser og innsjekking. Her må man betale. For hver kilo overvekt venter en nett, liten sum som flere enn meg mistenker blir satt av personen i skranken fritt ut i fra dagsform og humør. På toppen av det hele kan ikke strategien om at ”mamma sender det jeg glemmer” benyttes som en sårt trengt backup-plan. Av pakkene mamma sender, kommer ca én av tre fram. Gjerne etter et par opphold på varierende varighet i andre land.

Premissene er dermed satt: Bagasjen skal ikke veie over 20kg, skal ikke inneholde noe som på noen måte kan benyttes til terrorvirksomhet (gjentar det fryktinngytende eksemplet med yoghurten), og den skal inneholde alt jeg kommer til å trenge i de neste SYV månedene på et fremmed kontinent, i et fremmed land, med en fremmed kultur. Hittil har jeg lagt fram én mobillader, én rull sportsteip og to melkesjokolader…

Go Oda!..


3 kommentarer:

margrethe sa...

hehe..herlig blogg Oda! ein fryd å lese:)...er så enig: pakking er noe dritt!!..tenker på det heile tida: kva var det vi måtte hugse, kva kan eg ha glømt osv...og kofferten står fortsatt tom..gleder meg til å tilbringe 2-3 dager i Kampala med deg og resten av africa-teamet vårt:D...so soon...

Per Oddvin Stornes sa...

Hei Oda! Ja nå nærmer avreise seg!! Litt reisesjuk? Gleder meg til å se bilder fra Rwanda og Kigali:) Masse lykke til med pakking og avreise! Hilsen Per, fjorårsstudent!

Eirik sa...

Hipp hurra for pakking:)
Nå må du klare å mestre kameraet alene. Men det er ikke farlig. Det biter ikke. Bare ta masse bilder, så blir noen bra og noen dårlig. Sånn gjør jeg det:) God tur!